ΜΑΡΜΑΡΑ Αλιβερίου - Aliveri

Χώρα προέλευσης: Ελλάδα

Χρώμα: Γκρι έως κυανότεφρο και αποχρώσεις του γκρι σκοτεινότερες και ανοιχτότερες που δημιουργούν ενδιαφέροντα χρωματικά σχέδια/ Ασβεστιτικό Μάρμαρο

Οι αποχρώσεις του γκρι ποικίλουν, ανάλογα με το λατομείο προέλευσης του υλικού. Επίσης, ποικίλουν και τα χρωματικά σχέδια του υλικού, που μπορεί να έχουν κανονική διάταξη, όπως για παράδειγμα παράλληλες ραβδώσεις, ή να είναι ακανόνιστα. Στο υλικό μπορεί να υπάρχουν και ανοιχτόχρωμες έως σχεδόν λευκές φλέβες από ανακρυσταλλωμένο ασβεστίτη, με πάχος που φτάνει μέχρι και αρκετά εκατοστά, καθώς και φακοί της ίδιας απόχρωσης ή και σκουρόχρωμες φλέβες και φλεβίδια.

Το γκρι μάρμαρο Αλιβερίου, που εξορύχτηκε για πρώτη φορά από λατομείο κοντά στο Αλιβέρι, στην κεντρική Εύβοια, άρχισε να χρησιμοποιείται στην οικοδομική από τη δεκαετία του 1960. Από τότε έχουν λειτουργήσει αρκετά λατομεία μαρμάρου, τόσο στην περιοχή του Αλιβερίου, όσο και νοτιότερα, στην ευρύτερη περιοχή του Δύστου, τα οποία διανοίχτηκαν σε ζώνες μαρμάρου που παρεμβάλλονται μεταξύ μαρμαρυγιακών σχιστόλιθων και φυλιτών.

Το 2011 το μάρμαρο Αλιβερίου εξ ορύσσονταν από δύο μόνο λατομεία, η ετήσια παραγωγή των οποίων είναι της τάξης των 5.000 και πλέον κυβ. μέτρων. Ένα μεγάλο ποσοστό της παραγωγής εξάγεται σε διάφορες χώρες, τόσο σε μορφή όγκων, όσο και ημιέτοιμων και τελικών προϊόντων.

Χαρακτηριστικά

Κατηγορία: Μάρμαρα Γκρι

Διαθεσιμότητα: Άμεσα Διαθέσιμο - Περιλαμβάνει ΦΠΑ

Μήκος: 40cm – Πλάτος: 40cm

Πάχος: 2cm – Κιλά: 8,80 περίπου

Ποσότητα: 1 τεμ = 0,16 τεραγ. πόντοι

Κατάσταση: Αγυάλιστο

Παραδόσεις Παραγγελιών: Ελλάδα/ Εξωτερικό

Αξιολόγηση: 4,70/5,00

Ψήφοι: 104

Τιμή: €8,93 / Ανά Τεμάχιο

Για περισσότερες πληροφορίες ή απορίες καλέστε μας στο 210-68.27.496

Μάρμαρα Νικολάκη - Όριο μας η φαντασία σας