ΜΑΡΜΑΡΑ Γορτύνης - Gortinis

Το γκρι μάρμαρο Γορτύνης έχει ως κύριο ορυκτολογικό του συστατικό τον ασβεστίτη με ποσοστό 96% και πλέον. Προέρχεται από την Κρήτη και έχει και την ονομασία Φαιστού.

Η ορυκτολογική ανάλυση αποτελείται από κρυστάλλους ασβεστίτη, ποικίλου μεγέθους (0,03mm - 1,5mm περίπου) με έντονα συμπλεκόμενες τις επιφάνειες σύνδεσης αυτών σε ποσοστό μεγαλύτερο του 96% ενώ οι μεγαλύτεροι σε διαστάσεις κρύσταλλοι παρουσιάζουν συνήθως πολυδιδυμίες.

Η αντοχή του και τα φυσικομηχανικά του χαρακτηριστικά πληρούν όλα τα ευρωπαϊκά EN πρότυπα (EN 1469:2004 / EN 12058:2004 / EN 12057:2004 / EN 1341:2002 / EN 1342:2002 / EN 1343:2002 κ.α.) και τα αμερικανικά ΑSTM πρότυπα (C-97 / C-99 / C-170 κ.α.).

Το χρώμα του είναι γκρι ενώ γυαλίζεται πολύ καλά. Χαρακτηρίζεται από μεγάλη ομοιογένεια χρώματος και κρυσταλλικής δομής ενώ οι αποκλίσεις από τo αντιπροσωπευτικό χρώμα και την κρυσταλλική δομή είναι ελάχιστες. Δεν χρειάζεται ρητίνες ή οποιουδήποτε είδους επεξεργασία για να μπορεί να χρησιμοποιηθεί. Είναι μάρμαρο συμπαγές και αρκετά γερό από την φύση του.

Επίσης δεν περιέχει γαιώδεις συγκολλητικές προσμίξεις και δεν παρουσιάζει σπασίματα ούτε ρωγμές. Λόγω της μεγάλης ομοιογένειάς του συστέλλεται και διαστέλλεται ομοιόμορφα και δεν παθαίνει μόνιμες παραμορφώσεις με τις μεταβολές της περιβαλλοντικής θερμοκρασίας.

Τέλος εχει πάρα πολύ μικρή υδατοαπορραφητικότητα ιδιότητα έτσι δεν παθαίνει σκασίματα σε χαμηλές θερμοκρασίες Η καθαρή κρυσταλλική δομή του, η μεγάλη ομοιογένεια χρώματος, και η απουσία γαιωδών προσμίξεων, ρωγμών και σπασιμάτων το κατατάσσουν μεταξύ των καλύτερων μαρμάρων του κόσμου.

Το μάρμαρο γορτύνης εμφανίζεται αναλλοίωτο στο πέρασμα του χρόνου στα ερείπια της αρχαίας Γόρτυνας, όπου διατηρεί τη φυσική ομορφιά του και μάλιστα κάτω από πολύ δυσμενείς περιβαλλοντικές συνθήκες. Πρόκειται για ένα υλικό ιδανικό τόσο για έργα εσωτερικών όσο και εξωτερικών χώρων όπου και επιδεικνύει τις αρετές και τις αντοχές του μέσα στο χρόνο

Οι Μεγάλες Κολόνες του Διοικητηρίου (PRAETORIUM) και των ναών APOLLONOS, ISIS[1] και SARAPIS[1] είναι φτιαγμένα από γκρί μάρμαρο Γορτύνης. Αυτά τα μεγαλοπρεπή αρχιτεκτονικά αριστουργήματα, που έχουν ηλικία περίπου 2.500 ετών, αποτελούν την καλύτερη απόδειξη της αντοχής του γκρίζου μαρμάρου Γορτύνης.

Τιμές και Χαρακτηριστικά: ΜΑΡΜΑΡΑ Γορτύνης - Gortinis

Κατηγορία: Μάρμαρα Γκρι

Τιμή: €17,21 / Ανά Τεμάχιο

Διαθεσιμότητα: Άμεσα Διαθέσιμο - Περιλαμβάνει ΦΠΑ

Μήκος: 40cm – Πλάτος: 40cm

Πάχος: 2cm – Κιλά: 8,80 περίπου

Ποσότητα: 1 τεμ = 0,16 τεραγ. πόντοι

Προέλευση: Ελλάδα – Κατάσταση: Αγυάλιστο

Με έδρα την Αθήνα κανουμε παραδοσεις σε όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο.

Θέλετε να μάθετε περισσότερα;;; Καλέστε μας στο 210-68.27.496 και κάποιος αντιπρόσωπος μας θα χαρεί να σας εξυπηρετήσει.

Αξιολόγηση: 4,74/5,00

Ψήφοι: 123

Μάρμαρα Νικολάκη - Όριο μας η φαντασία σας