ΜΑΡΜΑΡΑ Ιωαννίνων - Ioannina

Ασβεστιτικό μάρμαρο που εξ ορύσσεται στα Ιωάννινα. Το μπεζ μάρμαρο Ιωαννίνων είναι ασβεστολιθικό πέτρωμα, το οποίο κατά την εμπορική ορολογία της αγοράς διακοσμητικών πετρωμάτων, χαρακτηρίζεται ως μάρμαρο. Το υλικό αυτό εξ ορύσσεται, από τη δεκαετία του 1950, σε διάφορες περιοχές του νομού Ιωαννίνων, Δ - ΒΔ της πόλης των Ιωαννίνων (κοινότητες Κληματιάς, Καρίτσας, Γραμμενοχωρίων κ.α.) και έχει χρησιμοποιηθεί, ως διακοσμητικό πέτρωμα, ευρύτατα, ειδικά μέχρι και τα τέλη της δεκαετίας του 1990, σε πολύ μεγάλο αριθμό δημόσιων και ιδιωτικών έργων, σε όλη τη χώρα.

Τα κοιτάσματα μπεζ ασβεστόλιθων Ιωαννίνων εντοπίζονται μέσα σε ορίζοντα ασβεστόλιθων του Ανώτερου Σενωνίου, σημαντικού πάχους και μεγάλης εξάπλωσης. Ο παραπάνω ορίζοντας αποτελείται από αλλεπάλληλες στρώσεις, πάχους από 20 - 30 εκατ. μέχρι αρκετά μέτρα, που διαφέρουν μεταξύ τους, τόσο στη δομή του πετρώματος, όσο και στην απόχρωση και στα χρωματικά σχέδια.

Για τον λόγο αυτό, το εξορυσσόμενο πέτρωμα παρουσιάζει χρωματικές διαφοροποιήσεις, καθώς και διαφοροποιήσεις στη δομή του, με αποτέλεσμα να υπάρχουν στην αγορά διάφοροι τύποι υλικών, με διαφορετικά αισθητικά χαρακτηριστικά, που ονομάζονται όλοι μπεζ μάρμαρα Ιωαννίνων, διαφοροποιούνται, όμως, μεταξύ τους με πρόσθετα εμπορικά ονόματα, όπως μάρμαρο «Σπέσιαλ», «Ογδοντάρι», «Βράχος», «Βράχος Λουλουδάτος», «Κορμός», «Τσινί», «Τράνι», «Μπιζάνι», «Στίφος», «Ριγωτό», «Σουσαμί», «Φασολάτο» κ.ά.

Γενικά, από κάθε εκμεταλλεύσιμη στρώση, στα λατομεία των μπεζ ασβεστόλιθων Ιωαννίνων, εξ ορύσσεται και ένας διαφορετικός εμπορικός τύπος υλικού.

Τιμές και Χαρακτηριστικά: Mάρμαρα Ιωαννίνων

Κατηγορία: Μάρμαρα Μπεζ

Τιμή: €8,93 / Ανά Τεμάχιο

Διαθεσιμότητα: Άμεσα Διαθέσιμο - Περιλαμβάνει ΦΠΑ

Μήκος: 40cm – Πλάτος: 40cm

Πάχος: 2cm – Κιλά: 8,80 περίπου

Ποσότητα: 1 τεμ = 0,16 τεραγ. πόντοι

Προέλευση: Ελλάδα – Κατάσταση: Αγυάλιστο

Με έδρα την Αθήνα κανουμε παραδοσεις σε όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο.

Θέλετε να μάθετε περισσότερα;;; Καλέστε μας στο 210-68.27.496 και κάποιος αντιπρόσωπος μας θα χαρεί να σας εξυπηρετήσει.

Αξιολόγηση: 4,75/5,00

Ψήφοι: 110

Μάρμαρα Νικολάκη - Όριο μας η φαντασία σας