ΜΑΡΜΑΡΑ Νάξου - Naxos

Τα μάρμαρα Νάξου χαρακτηρίζονται από την κρυστάλλινα που έχουν ενώ ο χρωματισμός τους ποικίλει από σκουρο γκρι εως πολύ λευκό. Όσο πιο λευκό είναι το μάρμαρο Νάξου τόσο πιο ακριβό είναι όπως συμβαίνει και με όλα τα μάρμαρα.

Το μάρμαρο είναι ασβεστιτικό, και χρησιμοποιείται στη γλυπτική, στην κατασκευή μνημείων ή ως διακοσμητικό υλικό στην οικοδομική (επένδυση δαπέδων, τοίχων, μπάνιων κλπ.) Η σκληρότητά του είναι 3-4, ανάλογα με τη σύνθεσή του και η θραύση του ακανόνιστη, ενώ το ειδικό βάρος του ποικίλλει από 1,8 - 2,85 περίπου.

Το μάρμαρο Νάξου εξ ορυσσόταν κατά την αρχαιότητα από τα λατομεία του Απόλλωνα, όπου διατηρούνται ακόμα πολλά ίχνη αρχαίων εργασιών.

Το μάρμαρο των λατομείων του Απόλλωνα είναι λευκά με μία ελαφριά ανοικτάτεφρη απόχρωση και με σκοτεινότερη περιοχές και ραβδώσεις, ενώ συχνά εμφανίζεται διάστικτο από μεμονωμένους τεφρούς κόκκους. Είναι αδιαφανές και χονδροκοκκώδες.

Ο Κολοσσός της Ρόδου, άγαλμα ημιτελές, μήκους 10,5 μέτρων, έχει κατασκευασθεί από το μάρμαρο αυτό

Τιμές και Χαρακτηριστικά: Mάρμαρα Νάξου

Κατηγορία: Μάρμαρα Λευκά - Ημίλευκα

Τιμή: €15,87 / Ανά Τεμάχιο

Διαθεσιμότητα: Άμεσα Διαθέσιμο - Περιλαμβάνει ΦΠΑ

Μήκος: 40cm – Πλάτος: 40cm

Πάχος: 2cm – Κιλά: 8,80 περίπου

Ποσότητα: 1 τεμ = 0,16 τεραγ. πόντοι

Προέλευση: Ελλάδα – Κατάσταση: Αγυάλιστο

Με έδρα την Αθήνα κανουμε παραδοσεις σε όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο.

3 λόγοι για να επιλέξετε τα ΜΑΡΜΑΡΑ ΝΑΞΟΥ

  • Είναι από τα ιστορικότερα μάρμαρα στον κόσμο... δοκιμασμένο και σε μεγάλη ποικιλία.
  • Για παραγγελίες άνω των 25 τετραγωνικών μέτρων δεν επιβαρύνεστε με μεταφορικά για όλη την Ελλάδα. Παραδίδουμε στο πρακτορείο που θα μας υποδείξετε. Ευκολά και γρήγορα.
  • Είναι μάρμαρο που εφόσον το δείτε πριν κοπεί σε τελαρόπλακες δεν θα "έχετε εκπλήξεις" τύπου "αλλιώς το έβλεπα στην πλάκα αλλιώς το βλέπω κομμένο"

Θέλετε να μάθετε περισσότερα;;; Καλέστε μας στο 210-68.27.496 και κάποιος αντιπρόσωπος μας θα χαρεί να σας εξυπηρετήσει.

Αξιολόγηση: 4,80/5,00

Ψήφοι: 114

Μάρμαρα Νικολάκη - Όριο μας η φαντασία σας