ΜΑΡΜΑΡΑ Παλαιάς Κοπής - Palaias Kopis

Τα μάρμαρα παλαιάς κοπής είναι συνήθως μάρμαρα Καβάλας επεξεργασμένα. Το μηχάνημα Παλαιάς Κοπής που ονομάζεται τελάρο, είναι ένα τετράγωνο πλαίσιο με παράλληλες λάμες (μαχαίρια), τεντωμένες μέσα σ’ αυτό.

Οι παλινδρομικές κινήσεις των λαμών, με την βοήθεια άμμου, σμύριδας και σιδαλόσκονης, κόβουν το μάρμαρο δια της τριβής. Μια σίτα που είναι τοποθετημένη πάνω από τα μαχαίρια, δέχεται συνεχώς από εργατικά χέρια, τα τρία υλικά τα οποία παρασύρονται από καταρράκτες ανακυκλούμενου νερού και δια της βαρύτητας καταλήγουν στις λάμες.

Επειδή λοιπόν η κοπή του ογκομαρμάρου απαιτεί πολλές μέρες (λαμβάνοντας υπόψη ότι κόβει μισό πόντο την ώρα), η ατσαλόσκονη, η σμύριδα και τα συστατικά της άμμου προκαλούν σκουριά η οποία απορροφάται από τους πόρους του μαρμάρου, με την βοήθεια της θερμοκρασίας των μαχαιριών που δημιουργείται από την τριβή.

Η επιφάνεια του μαρμάρου γίνεται σαγρέ με ακανόνιστες ραβδώσεις. Ο χρωματισμός είναι ανεξίτηλος και δημιουργεί πολλές παραλλαγές του χρώματος της σκουριάς (πολύ σκούρο έως πολύ ανοιχτό).

Τιμές και Χαρακτηριστικά: Mάρμαρα Παλαιάς Κοπής

Κατηγορία: Μάρμαρα

Τιμή: €29,76 / Ανά Τεμάχιο

Διαθεσιμότητα: Άμεσα Διαθέσιμο - Περιλαμβάνει ΦΠΑ

Μήκος: 40cm – Πλάτος: 40cm

Πάχος: 2cm – Κιλά: 8,80 περίπου

Ποσότητα: 1 τεμ = 0,16 τεραγ. πόντοι

Προέλευση: Ελλάδα – Κατάσταση: Αγυάλιστο

Με έδρα την Αθήνα κανουμε παραδοσεις σε όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο.

Θέλετε να μάθετε περισσότερα;;; Καλέστε μας στο 210-68.27.496 και κάποιος αντιπρόσωπος μας θα χαρεί να σας εξυπηρετήσει.

Αξιολόγηση: 4,90/5,00

Ψήφοι: 101

Μάρμαρα Νικολάκη - Όριο μας η φαντασία σας