ΜΑΡΜΑΡΑ Σκύρου - Skiros

Το συγκεκριμένο μάρμαρο έχει προέλευση από το ομώνυμο νησί. Πρόκειται για ένα κροκαλοπαγές μάρμαρο ομογενές, συμπαγές με σακχαροειδή ιστό και καλή σκληρότητα.

Υπερισχύει το λευκό φόντο, που διασχίζεται από πολύχρωμες φλέβες. Με την επίδραση αραιού Η(Χ πάνω σε σκόνη από το μάρμαρο αυτό, καθιζάνει ίζημα, ενώ παραμένει αμετάβλητο το ροζ χρώμα του διαλύματος. Η περιεκτικότητα σε CaCO3 φτάνει μέχρι 98%, ενώ περιέχεται ακόμη 1% πυρίτιο, ελάχιστος τρισθενής σίδηρος και ίχνη από μαγγάνιο.

Το χρώμα των φλεβών οφείλεται στον περιεχόμενο αιματίτη, αλλά και στα θραύσματα μαγνητίτη, τα οποία προσδίδουν στο υλικό μια μεταλλική όψη, όμοια με εκείνη που παρουσιάζουν οι φλέβες των κροκαλοπαγών μαρμάρων της Ceravezza της Carrara και της Versilia. Το μάρμαρο αυτό είναι κατάλληλο για εσωτερικές χρήσεις και για την κατασκευή κολόνων, στηλών, τόξων και αψίδων, τα οποία μπορούν να τοποθετηθούν σε εξωτερικά, μη εκτεθειμένα στους ατμοσφαιρικούς παράγοντες, σημεία των κατασκευών.

Οι αποχρώσεις αυτού του μαρμάρου είναι ιδιαίτερα έντονες και οφείλονται στον περιεχόμενο αιματίτη, στο μαγγάνιο που προσδίδει το κόκκινο χρώμα, και στις πυριτικές ενώσεις του μαγγανίου, στις οποίες οφείλονται οι ιώδεις αποχρώσεις του μαρμάρου. Το κίτρινο χρώμα των φλεβιδίων οφείλεται στον περιεχόμενο Λειμωνίτη.

Η ποιότητα αυτού του μαρμάρου, το οποίο εξ ορύσσεται εδώ και 2.000 χρόνια, θεωρείται άριστη. Το υλικό αυτό συνιστάται και για εξωτερικές χρήσεις, γιατί τα χρώματα παραμένουν αναλλοίωτα με την επίδραση των ατμοσφαιρικών παραγόντων.

Τιμές και Χαρακτηριστικά: Mάρμαρα Σκύρου

Κατηγορία: Μάρμαρα Πολυχρωμα

Τιμή: €43,65 / Ανά Τεμάχιο

Διαθεσιμότητα: Άμεσα Διαθέσιμο - Περιλαμβάνει ΦΠΑ

Μήκος: 40cm – Πλάτος: 40cm

Πάχος: 2cm – Κιλά: 8,80 περίπου

Ποσότητα: 1 τεμ = 0,16 τεραγ. πόντοι

Προέλευση: Ελλάδα – Κατάσταση: Αγυάλιστο

Με έδρα την Αθήνα κανουμε παραδοσεις σε όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο.

Θέλετε να μάθετε περισσότερα;;; Καλέστε μας στο 210-68.27.496 και κάποιος αντιπρόσωπος μας θα χαρεί να σας εξυπηρετήσει.

Αξιολόγηση: 4,80/5,00

Ψήφοι: 103

Μάρμαρα Νικολάκη - Όριο μας η φαντασία σας