ΜΑΡΜΑΡΑ Carrara

Τα μάρμαρα carrara arabescato έχει προέλευση την Ιταλία. Είναι ασβεστιτικό μάρμαρο και ένα από τα πιο ακριβά μάρμαρα που κυκλοφορούν στην αγορά. Το χρώμα του είναι λευκό με μαύρα νερά.

Τα μάρμαρα carrara μπορούν να κοπούν σε μεγέθη σύμφωνα με τις απαιτήσεις του πελάτη όπως και να σμιλευτούν σε διάφορες τεχνοτροπίες όπως (γυαλισμένες, αγυάλιστες, κοπανιστές, αντικέ, χτενιστές, σκαπιτσαριστές, πλάκες καμένες κλπ.

Arabescato είναι η ονομασία την οποία χρησιμοποιούν οι Ιταλοί για ορισμένους τύπους πολυτελών μαρμάρων που εξ ορύσσονται, κυρίως, στις μαρμαροφόρες περιοχές Versilia, Massa - Carrara κ.ά., στις Άλπεις Απουάνες και τα οποία παρουσιάζουν ιδιαίτερα αισθητικά και διακοσμητικά χαρακτηριστικά.

Τα διακοσμητικά πετρώματα με την ονομασία Arabescati είναι μεταμορφωμένα λατυποπαγή πετρώματα (meta-breccias), στα οποία κυριαρχούν λατύπες ποικίλων διαστάσεων - μέχρι και μεγάλοι ογκόλιθοι - που δημιουργούν το φόντο των υλικών. Το συγκολλητικό υλικό που περιβάλει τις λατύπες και εμφανίζεται, γενικά, σε περιορισμένη έκταση, σε μορφή φλεβών, είναι διαφορετικού χρώματος, πιο έντονου από εκείνο του φόντου.

Όταν οι όγκοι των μαρμάρων Arabescati κόβονται σε πλάκες, κατά το επίπεδο που είναι κάθετο σε εκείνο της σχιστότητας, οι πλάκες, λόγω της δομής των υλικών, παρουσιάζουν έντονες διαφοροποιήσεις ως προς τα διακοσμητικά τους σχέδια, τα οποία ποικίλουν, ανάλογα με το μέγεθος, το χρώμα, τη διάταξη και τη σχετική θέση των λατυπών, καθώς και ανάλογα με το χρώμα και τη διασπορά του συγκολλητικού υλικού που τις περιβάλει. Γενικά, από τα μάρμαρα Arabescati προκύπτουν πλάκες που εμφανίζουν μια τεράστια γκάμα διακοσμητικών σχεδίων που παραπέμπουν σε σχήματα της ισλαμικής τέχνης, σε αραβουργήματα, από τα οποία οι Ιταλοί εμπνεύστηκαν και την ονομασία τους.

Τα διακοσμητικά αυτά σχέδια αναδεικνύονται περισσότερο σε γυαλισμένες πλάκες μεγάλων διαστάσεων. Τέτοιες πλάκες μπορούν να αξιοποιηθούν κατάλληλα στην αρχιτεκτονική και διακόσμηση ("book matching" ή "a macchia aperta" κ.ά.), εξασφαλίζοντας εντυπωσιακά αισθητικά αποτελέσματα, ειδικά όταν οι αρχιτέκτονες και διακοσμητές επιδιώκουν να δώσουν ταυτότητα στα έργα τους και να ξεφύγουν από τη χρωματική μονοτονία. Για αυτό άλλωστε και τα μάρμαρα Arabescati είναι τα αγαπημένα υλικά πολλών αρχιτεκτόνων.

Στα κλασικά ιταλικά μάρμαρα Arabescati, από τις περιοχές Versilia και Massa - Carrara, οι λατύπες - συνήθως επιμηκυμένες ως προς ένα συγκεκριμένο επίπεδο - είναι από λευκό έως γκριζωπό μάρμαρο και περιβάλλονται από σκουρόχρωμο ασβεστιτικό συγκολλητικό υλικό, χρώματος γκρι έως σκούρου πράσινου. Το συγκολλητικό υλικό είναι κατά θέσεις εμπλουτισμένο με μικροκρυσταλλικό πυρίτη, φιλοπυριτικά ορυκτά, δολομίτη, χαλαζία κ.ά., πάντοτε όμως σε περιεκτικότητα πολύ μικρότερη από εκείνη του ασβεστίτη.

Στα μάρμαρα αυτά, τα διακοσμητικά σχέδια εμφανίζονται σε μορφή πλέγματος, άλλοτε πυκνού, άλλοτε αραιού, στο οποίο επικρατούν λεπτές, ευκρινείς φλέβες, με έντονη απόχρωση σε σύγκριση με το φόντο, ευθύγραμμες και καμπύλες, που μπορεί και να περιπλέκονται μεταξύ τους. Οι αποχρώσεις των διακοσμητικών σχεδίων ποικίλουν, ανάλογα με το υλικό, από το σκούρο γκρίζο - σταχτί, μέχρι το πρασινωπό και το βιολετί.

Τιμές και Χαρακτηριστικά: Mάρμαρα Carrara

Κατηγορία: Μάρμαρα λευκά με γκρι νερά

Τιμή: €79,36 / Ανά Τεμάχιο

Διαθεσιμότητα: Άμεσα Διαθέσιμο - Περιλαμβάνει ΦΠΑ

Μήκος: 40cm – Πλάτος: 40cm

Πάχος: 2cm – Κιλά: 8,80 περίπου

Ποσότητα: 1 τεμ = 0,16 τεραγ. πόντοι

Προέλευση: Ιταλία – Κατάσταση: Αγυάλιστο

Με έδρα την Αθήνα κανουμε παραδοσεις σε όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο.

Θέλετε να μάθετε περισσότερα;;; Καλέστε μας στο 210-68.27.496 και κάποιος αντιπρόσωπος μας θα χαρεί να σας εξυπηρετήσει.

Αξιολόγηση: 4,98/5,00

Ψήφοι: 166

Μάρμαρα Νικολάκη - Όριο μας η φαντασία σας