ΜΑΡΜΑΡΑ Διονύσου - Dionysos Marble

Ωραία. Έφτασε η στιγμή να μάθετε για το πιο "άρτιο" μάρμαρο που κυκλοφορεί όχι μόνο στην ελληνική αλλά και στην παγκόσμια αγορά

Στο κείμενο που ακολουθεί θα βρείτε:

 • Την ιστορία του μαρμάρου...
 • Τις τιμές και τα χαρακτηριστικά του...
 • Τρεις λόγους για να το αποκτήσετε...
 • Ένα βιντεάκι για να το γνωρίσετε...
 • και τέλος κάποιους χρήσιμους συνδέσμους.

Έτοιμοι για το ταξίδι;;;

Ξεκινάμε λοιπόν...

Το μάρμαρο Διονύσου είναι ίσως το ιστορικότερο μάρμαρο στον κόσμο. Με τα μαρμαρα διονυσου πεντελης κτίστηκε η Ακρόπολη όπως και πολλά άλλα διάσημα ιστορικά μνημεία.

Λόγω της άρτιας ποιότητας του μαρμάρου χρησιμοποιείται σε όλες τις εφαρμογές της οικοδομικής δραστηριότητας.

Τα μάρμαρα Διονύσου έρχονται σε πλάκες με το πάχος της πλάκας να διαφέρει ανάλογα με την δουλειά που είναι να γίνει και κόβονται σύμφωνα με τα μέτρα του πελάτη. Το συγκεκριμένο μάρμαρο επιδέχεται όλες τις επεξεργασίες που μπορεί να πάρει ένα μάρμαρο όπως ματ, χτενιστό, αμμοβολή, κτυπητό, βουρτσιστό κοκ

Τα περίφημα λευκά μαρμαρα Πεντελης, άρχισαν να εξ ορύσσονται κατά την αρχαιότητα στη νοτιοδυτική πλευρά του όρους, που σήμερα ονομάζεται Κοιλάδα της Σπηλιάς. Από τα πεντελικά μάρμαρα έχουν κατασκευαστεί ο Παρθενώνας, το Ερεχθείο, τα Προπύλαια της Ακρόπολης, το θησείο, ο ναός του Ολυμπίου Διός και πολλοί άλλοι ναοί και μνημεία των Αθηνών και άλλων αρχαίων πόλεων της Ελλάδας.

Σήμερα στην περιοχή των αρχαίων λατομείων και σε υψόμετρο 700 μέτρων διατηρείται σε σχετικά καλή κατάσταση ένα από τα αρχαία μέτωπα εξόρυξης.

Η νεότερη εξόρυξη στην Πεντέλη άρχισε το 1836, επί της βασιλείας του Όθωνα και συνεχίστηκε μέχρι το 1976 σε διάφορες θέσεις της νότιας πλευράς του Πεντελικού όρους.

Μάρμαρα Διονύσου

Κατά τους νεότερους χρόνους, κατασκευάστηκαν με το Πεντελικό μάρμαρο η Βαλλιάνειος Βιβλιοθήκη, η Ακαδημία Αθηνών και πολλά άλλα σημαντικά κτίρια.

Από το 1976 η εξόρυξη πεντελικού μαρμάρου συνεχίζεται μόνο στη βόρεια πλευρά της Πεντέλης, στην περιοχή του Διονύσου - λατομείο διονύσου, την αθέατη πλευρά από το λεκανοπέδιο των Αθηνών.

Τα πεντελικά μάρμαρα παρουσιάζουν σχιστότητα, ιδιότητα που διευκολύνει την εξόρυξη των ογκόλιθων και γίνεται ιδιαίτερα αντιληπτή κατά τη μηχανική επεξεργασία του πετρώματος. Έχουν λεπτό υποσακχαροειδή ιστό και μεγάλη συνεκτικότητα, φυσιολογική αντοχή στη θραύση και στιλβώνονται εύκολα.

Είναι χρώματος λευκού, μεγάλης καθαρότητας, χωρίς διάστιξη και διεσπαρμένες φλέβες.

Όταν τα πεντελικά μάρμαρα εκτεθούν στους ατμοσφαιρικούς παράγοντες, δημιουργείται χρυσό επιφανειακό επίχρισμα, που κάνει ιδιαίτερα επιβλητικά τα αγάλματα που κατασκευάζονται από το μάρμαρο αυτό. Το Πεντελικό μάρμαρο χρησιμοποιείται ιδιαίτερα στη διακοσμητική και αρχιτεκτονική και είναι κατάλληλο και για εξωτερικές χρήσεις, όταν δε διαθέτει τον κατάλληλο ιστό και χρωματισμό μπορεί να χρησιμοποιηθεί και στη γλυπτική.

Δύο ιδιαίτεροι τύποι των πεντελικών μαρμάρων γνωστοί από την αρχαιότητα είναι το Pentelique Statuaire και το marmo greco fino ή marmor pentelicum, όπως το ονόμαζαν οι Ρωμαίοι.

Ο τύπος Pentelique Statuaire διαφέρει από το Λευκό μάρμαρο ως προς την απόχρωση του Λευκού που είναι αδύνατο να περιγραφεί. Μόνο ένας ειδικός είναι σε θέση να εκτιμήσει τη διαφορά.

Αυτός ο τύπος του πεντελικού μαρμάρου χρησιμοποιήθηκε στην αρχιτεκτονική, ιδιαίτερα όμως στη γλυπτική. Συγκεκριμένα αναφέρεται ότι κατά την κλασική περίοδο, οι γλύπτες χρησιμοποιούσαν το πεντελικό μάρμαρο για την κατασκευή των γυμνών μερών των αγαλμάτων.

Το Pentelique Statuaire είναι μάρμαρο εξαιρετικής ποιότητας και μοναδικό στο είδος του. Τα μόνα μάρμαρα με τα οποία θα μπορούσε να συγκριθεί, είναι εκείνα της Carrara και της Versillia, χωρίς όμως να έχει προσδιοριστεί ένας συγκεκριμένος τρόπος διάκρισης μεταξύ τους.

Ο τύπος greco fino είχε τις περισσότερες εφαρμογές στην αρχιτεκτονική των Ρωμαίων και στην ελληνική γλυπτική. Είναι ένα μάρμαρο κατάλευκο και λεπτοκοκκώδες (διαφορά από το μεσοκοκκώδες μάρμαρο της Πάρου). Με το μάρμαρο αυτό έχει κατασκευαστεί ένας Ερμής, με το κεφάλι του νεαρού Αύγουστου, που βρίσκεται στο μουσείο CHIAROMONTI του Βατικανού, στη Ρώμη.

Mάρμαρα Διονύσου Τιμές

Κατηγορία: Μάρμαρα Λευκά

Τύπος: Λευκο Μαρμαρο Διονυσου (extra)

Τιμή: €49,60 / Ανά Τεμάχιο (πρόκειται για extra Διονύσου- Σιγουρα μπορείτε να βρείτε και πιο φθηνά Διονύσου. Ρωτήστε μας!!!)

Διαθεσιμότητα: Άμεσα Διαθέσιμο - Περιλαμβάνει ΦΠΑ

Μήκος: 40cm – Πλάτος: 40cm

Πάχος: 2cm – Κιλά: 8,80 περίπου

Ποσότητα: 1 τεμ = 0,16 τεραγ. πόντοι

Προέλευση: Ελλάδα – Κατάσταση: Αγυάλιστο

Εφαρμογές: Το μάρμαρο Διονύσου λόγω των άρτιων φυσικομηχανικών ιδιοτήτων του μπορεί να εφαρμοστεί, σε τζάκια, μπάνια (ειδικά το διονύσου με πράσινα νερά και την τεχνική του ανοιχτού βιβλίου θα βγάλει ένα εντυπωσιακό αποτέλεσμα), σκάλες δάπεδα, πισίνες, ποδιές, σοβαντεπιά, έργα τέχνης κοκ. Στην Ελληνική αγορά μπορείτε να το βρείτε σε τελαρόπλακες 2 ή 3 εκατοστών αλλά και επίσης σε μασίφ διαστάσεις για τζάκια γούρνες και άλλες ειδικές κατασκευές. Τα μάρμαρα Διονύσου επιδέχονται όλες τις επεξεργασίες που μπορεί να πάρει ένα μάρμαρο όπως χτενιστό, αντικέ, βουρτσιστό, καμμένο, αμμοβολή κοκ.

Παρατηρήσεις: Το μάρμαρο Διονύσου μπορείτε να το βρείτε είτε με γκρι/μαύρα νερά είτε με πράσινα. Η τιμή του διαφέρει ανάλογα με τα νερά του μαρμάρου. Ο γενικός κανόνας είναι: Όσο πιο λευκό (με λιγότερα νερά) τόσο πιο ακριβό είναι το μάρμαρο Διονύσου. Γενικά στην Ελληνική αγορά ένα μάρμαρο Διονύσου δυάρι σε πάχος ξεκινάει από τα 90 ευρώ και μπορεί να φτάσει και τα 250 και 350 ευρώ το τετραγωνικό ανάλογα την λευκότητα του. Οποιαδήποτε τιμή κάτω των 90 ευρώ σε δυάρι Διονύσου θα πρέπει να σας βάζει σε δεύτερες σκέψεις.

Τι πρέπει να προσέχετε: Ποτέ μα ποτέ δεν πρέπει να αγοράζετε μάρμαρα Διονύσου από δείγμα. Ο πωλητής θα πρέπει να σας δείχνει πάντα τον όγκο στο μαγαζί του πριν το αγοράσετε. Ο λόγος είναι ότι τα δείγματα ΔΕΝ είναι ποτέ αντιπροσωπευτικά. Μεγάλη επίσης προσοχή πρέπει να δίνεται στον τοποθέτη των υλικών. Είναι κρίμα ένα τέτοιο υλικό να πέφτει στα χέρια αδαών ανθρώπων μόνο και μόνο γιατί είναι πολύ φτηνοί στην τοποθέτηση. Εδώ ισχύει η παροιμία "το φθηνό μπορεί να σου βγει πολύ ακριβό".

3 λόγοι για να επιλέξετε τα ΜΑΡΜΑΡΑ ΔΙΟΝΥΣΟΥ

 • Είναι ο βασιλιάς των Μαρμάρων. Για την ακρίβεια είναι το καλύτερο ασβεστικό μάρμαρο στον κόσμο.
 • Είναι λευκό μάρμαρο που σημαίνει πρακτικά ότι είναι διαχρονικό πέρα από την μόδα και το ευφήμερο.
 • Για παραγγελίες άνω των 25 τετραγωνικών μέτρων δεν επιβαρύνεστε με μεταφορικά για όλη την Ελλάδα. Παραδίδουμε στο πρακτορείο που θα μας υποδείξετε. Ευκολά και γρήγορα.

Το κόστος απόκτησης του κατά κανόνα είναι πιο υψηλό από τα άλλα μάρμαρα και αυτό μπορεί να αποτελεί έναν ανασταλτικό παράγοντα για την απόκτηση του. Συγκρίνοντας όμως τον λόγο τιμής/ποιότητας (που στην τελική αυτό θα πρέπει να κοιτάει ο καταναλωτής) το καθιστά μακράν το καλύτερο υλικό στο χώρο του μαρμάρου και δη για την απόκτηση του.

Με έδρα την Αθήνα κάνουμε παραδόσεις σε όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο.

Θέλετε να μάθετε περισσότερα;;; Καλέστε μας στο 210-68.27.496 και κάποιος αντιπρόσωπος μας θα χαρεί να σας εξυπηρετήσει.

Video - ΜΑΡΜΑΡΑ ΔΙΟΝΥΣΟΥ

Δείτε σε αυτό το ολιγόλεπτο βίντεο το μάρμαρο Διονύσου κομμένο για σκάλα σε παλέτα έτοιμο για τοποθέτηση.

Αξιολόγηση: 5,00/5,00

Ψήφοι: 340Χρήσιμα Links:

 • Προσομείωση Μαρμάρων. Επιλέξτε δωμάτιο και δείτε τα μάρμαρα τοποθετημένα σε δάπεδο μέσα απο αυτή την εφαρμογή.
 • Συγκρίνετε Μάρμαρα . Μέσα από αυτή την εφαρμογή μπορείτε να δείτε τις διαφορές μεταξύ των μαρμάρων και να αποφασίσετε.
 • Μουρέλα - Φινιρίσματα. Δείτε μέσα από αυτά τα εκπληκτικά βιντεάκια τι τελείωμα μπορεί να πάρει ένα φυσικό πέτρωμα.
 • Λεξικό Οικοδομής. Μάθετε για τους όρους και τις λέξεις που χρησιμοποιούν οι οικοδόμοι για να μπορείτε να συννενοηθείτε. :)
 • Τest Γνώσεων. Ένα απλό αλλά πολύ περιεκτικό τεστ γνώσεων γύρω από τα μάρμαρα. Δείτε το και καλύ σας τύχη!

Μάρμαρα Νικολάκη - Όριο μας η φαντασία σας